Artiklar på nätet

Vår

Vår som i årstiden, inte som i ägande, är på gång nu i landet. Efterlängtad årstid för de allra flesta. Dock så innebär våren en del arbete som man vid första anblicken kanske inte alltid tänker på. Det växer och det växer med en rasade fart. Så utan att man hinner reflektera så mycket är trädgården full av liv. Visserligen en trevlig upplevelse men det växer sådant som man inte alltid vill ha på just det stället.

Så tvärtemot avkoppling börjar nu arbetet i stället. Rosor är det hög tid att beskära så fort våren kommer. De skall klippas ned mycket kort. En åtgärd som man kanske drar sig för att göra men som är det enda rätta. Någon decimeter ovanför marken är lagom.
Man brukar säga att när björkarna får musöron är det dags att beskära rosorna.

Sedan är det dags att titta över träden som finns i trädgården. Där kan man konstatera att de träd som skall beskäras borde ha gjorts redan före vårens intågande. Visserligen går det att göra det på våren också. Om man skall ta bort delar av träd är det aktuellt att göra det nu.
Helst före saven börjar stiga i dem. Det är lättare att beskära och ta bort när de fortfarande är lite torra.
När man börjar med det upptäcker man rätt så snart att många av de verktyg man använde förra året har rostat en del. Om man inte ids smörja upp dem igen är det bara att ge sig iväg till ett byggvaruhus och skaffa nya.
Sedan är det dags för gräsmattan som kommer behöva klippas ett antal gånger under våren och sommaren.
Gräsklipparen brukar vara lite problematisk att få igång den första gången men sedan brukar det fungera.
Och om man sliter lite för hårt direkt i början är det lätt att råka ut för ryggskott. Men det kan avhjälpas med en liten behandling med zonterapi så är man fit for fight igen.
Om man nu inte vill slita så mycket i trädgården eller inte har någon så finns det alltid saker att göra inomhus.
Måla om huset dörrar exempelvis kan vara en liten lagom sysselsättning att roa sig med. Eller ge sig på badrummet och skaffa en ny duschkabin för att få det riktigt fräscht och trevligt.
Så arbete på våren finns det en massa av.

ons, mars 5 2014 » Vår