Artiklar på nätet

Göra om

Göra om; olika betydelser beroende på vad man syftar på. I dessa tidevarv att satsa på sig själv kan det innebära någon form av trendig personlig styling. Nya kläder, en annan frisyr eller ett annat sätt att uttrycka sig.
Mer traditionellt brukar begreppet göra om innebär att man bygger om något fysiskt, som ett hus till exempel.

Renovera eller bygga om ett hus är en process som kan vara enkel eller svår, beroende på vad som skall göras. Enklare saker som mindre renoveringar av fönster kan en hel del klara av på egen hand. Om man med renovering i det fallet tänker på saker som att slipa om, kitta samt måla fönstret på nytt. Är det fråga om att byta ut eller större renoveringar av fönster krävs i det flesta fall lite mer fackkunskaper.
Samma sak gäller dörrar. Att rikta om en dörr är för en lekman inte en lätt match. Det krävs ett speciellt brytverktyg men även kunskap om hur det skall användas.
Dörrar är ett litet särskilt kapitel att klara av. Förutom det tidigare nämnda att rikta om dem eller mer konkret bryta gångjärnen på rätt sätt, så är en dörr inte en enskild enhet.
Den hänger ihop med en karm som den skall fästas in i. Dessutom skall allting passa tillsammans.
Standarddörrar som man kan köpa på vanliga enkla byggbutiker har inte alltid den finishen man kan önska. Det är i många fall en fråga om millimeteranpassning för att få allt att stämma så dörren verkligen fungerar som en riktig dörr.

lör, oktober 5 2013 » Boende

Login