Artiklar på nätet

Upp och ned

Livet brukar kunna erbjuda en del tillfällen när det är upp och ned. Både ekonomiskt och känslomässigt.

Ekonomiska nedgångar till tillvaron kan lätt orsakas av krediter. Eller mer konkret kreditkort och en överanvändning av kortet.  Före man börjar flaxa runt före mycket med kortet kan det vara läge att börja med att jämföra kreditkort för att se vilket som erbjuder de bästa villkoren.

En företagare kan ha liknande problem med kapitalflöde, kanske inte orsakat av krediter men väl med att kunder är sena att betala sina fakturor. Framför allt om man arbetar med den offentliga sektorn är det svårt att få betalt inom 30 dagar. Ett alternativ där är att använda sig av något företag som sysslar med fakturabelåning. Enkelt och smidigt sätt att få betalt för en faktura per omgående mot en mindre avgift som factoringbolaget tar.

Just det där med att kommuner är sena betalare ofta borde vara något de själva skulle tänka på när det sysslar med destinationsmarknadsföring för sina egna orter. Att marknadsföra en kommun till företag med att de respekterar betalningsvillkor och betalar i tid kan vara en liten positiv sak i en marknadsföringskampanj.

Men många kommuner satsar mer på olika typer av idrottsanläggningar som de inte kan finansiera som den här i Ystad.

Egentligen så borde satsningen snarare ligga på något mindre kostsamt men som ändå kan ge motion. Studsmattor är betydligt billigare, dessutom är de flyttbara och att använda en studsmatta är både nöje och motion för gammal såväl som för ung.

Upp och ned som på en studsmatta brukar kärleken och relationer också kunna gå.

Och det är väl när kärleken är nere som man kan behöva se sig om efter en partner. Före nätets tid var man ofta hänvisad till krogen för att träffa en partner. Numera vimlar det av datingsidor på nätet. Betydligt enklare numera kan man lugnt säga när det gäller att hitta en partner och framför allt mycket billigare. Ett bra tips där kan vara att titta på en webbplats. Detta exempel har samlat många olika dejtingsidor.

sön, mars 11 2012 » Övrigt