Artiklar på nätet

Rent hus

Rent hus kan ha lite olika betydelser. När det gäller spel så brukar man kalla det så när vinsten är total över motspelarna eller man vinner över kasinot. Det sistnämnda inträffar mest på film och inte så mycket i verkligheten och definitivt inte när man spelar på en spelautomat på nätet.

Inte förty sagt att det inte går att vinna på spel som fortune, med tillägget mega. Frågan är bara vad som är mega. Är det vinsten spelaren kan göra eller den som driver spelautomaten. Det är frågan.

Annars kan man använda begreppet rent hus om städning så där i största allmänhet. Med Rut-avdraget har städtjänster blomstrat upp en hel del.  Letar man efter en vanlig flyttstäd i Malmö eller hemstädning i Västerås så finns det en uppsjö av olika företag som kan erbjuda städning och det med bidrag. Eller avdrag som Alliansen föredrar att kalla tjänsterna inom RUT-avdraget för. Nu kanske ordvalet inte har så stor betydelse, viktigare är trots allt att städning och andra hushållsnära tjänster skapar vita arbetstillfällen och underlättar för människor totalt sätt.

Frågan är dock om den typen av avdrag även gäller för tjänster inom utbildning. Att lära sig japanska lär ta en hel tid om man inte är familjär med språket. Med tanke på hur japanskan är uppbyggd med tecken vitt skilda från de bokstäver vi i väst använder borde det vara tidskrävande. Om man funderar på att lära sig språket borde man kanske först titta lite mer Japan som land. För att då skapa sig en bild om det är lönt att lägga ned tiden att lära sig språket.

mån, mars 12 2012 » Övrigt