Artiklar på nätet

Smärta

Smärta, ett begrepp som man i huvudsak kopplar till fysisk smärta. Exempel som en av de vanligaste åkommorna bland befolkningen vilket brukar vara smärta i ryggen.
Framför allt nu på vintern så ökar de högst markant, vilket förvisso har en naturlig orsak då snöskottning i många fall står bakom smärtorna i ryggen.
Nu så brukar den typen av smärtor lätt negligeras av andra framför allt närstående som menar att det bara är en träningsfråga med snöskottning och den obligatoriska ryggsmärtan som följer.

När det gäller knän är det annorlunda, åtminstone för idrottsmän. Minste lilla antydan till knäskador där på en fotbollsplan så dras hela vårdapparaten igång. Sjukvårdare rusar ut med kylspray, det ömkas och hela spelet stannar upp. Sedan bärs de kvidande ut på en bår inför allmänt beskådande. Om nu knäskadan för en gångs skull var allvarlig så följer spaltmeter om den stackars skadade spelaren. Men vi som skadar ryggen med snöskottning är det i igen som bryr sig om.

Fler sorters smärta
Nu finns det andra sorters smärta mer än den fysiska en av den är ekonomisk smärta. Den kan ha några utgångspunkter och det är för de som har pengar och den som inte har pengar.
Att investera i valutor är ett sätt att försöka öka sin förmögenhet. Men valutamarknaden är inte alltid den lättaste. Om man ligger tungt mot en valuta med investeringar och sedan får för sig att kontrollera kursen med några av dessa valutaomvandlare som finns på nätet kan det bli obehagliga överraskningar. Har kursen störtdykt så är en stor del av investeringen borta.

På den andra skalan finns de som inte har pengar men som försöker ta sig ur sin situation, eller i alla fall klara dagen. Men att låna pengar med betalningsanmärkningar är inte det lättaste. Om det nu går så är räntorna och villkoren ofta inte speciellt fördelaktiga.
Två sidor av samma mynt kan man säga.

mån, februari 6 2012 » Övrigt