Artiklar på nätet

Artros

Känner du av stelhet och smärta i dina leder? Då finns tyvärr risken att du har drabbats av reumatism, eller till och med mer specifikt, artros. Det är en reumatisk sjukdom som uppkommer då du får antingen för mycket eller för lite ledbrosk i dina leder. Detta händer på grund av att nedbrytnings respektive uppbyggnadsprocessen av ledbrosk sker i olika takt.

 
Syndromen som indikerar att du kan ha drabbats av artros är framför allt stelhet och smärta i dina leder. Du kan ha oturen att detta går ytterligare ett steg och blir inflammerat, det märker du om det blir uppsvullnad och ökad värme krig det drabbade stället. Oavsett om du har drabbats av en inflammation eller en lite mildare grad av artros bör du omedelbart kontakta en läkare. Dels för att det i dagsläget inte finns något botemedel eller bromsmedicin och dels för att du har rätt till en grundbehandling av din artros som jag definitivt tycker att du bör utnyttja, oavsett om du bara har symptomen eller en välutvecklad form av artros.

 
Det som grundbehandlingen innehåller är en sorts utbildning så att du ska veta hur du ska gå tillväga för att bekämpa sjukdomen. Den tar först och främst upp de tre främsta faktorerna som kan leda till artros och hur du ska förändra dom. De tre främsta faktorerna är övervikt, fysisk inaktivitet samt den ärftliga faktorn. Som du säkert förstår är det omöjligt att påverka den ärftliga faktorn så den får man helt enkelt förbise. Men genom att regelbundet träna och låta kroppen arbeta tvingar du den till att hela tiden bygga upp och bryta ned brosk så att du hela tiden har nytt och fräscht. Denna grundbehandlingen erbjuder dig även hjälp till att bli kvitt din övervikt med tanke på att det har en väldigt stor påverkan.

 
Tänk på att du har rätt till en grundbehandling så ta den chansen oavsett om du har nyligen börjat märka av artrossymptomen eller om du har en välutvecklad form av artros. När du blir äldre och har kontroll över din kropp och dina leder kommer du garanterat känna att det var värt det!

tis, januari 31 2012 » Hälsa