Artiklar på nätet

Cirkelträning med skivstång

Med en skivstång kan man få väldigt mycket gjort, och cirkelträning med skivstång innebär att man jobbar med hela kroppen genom olika moment. Fördelen med cirkelträning med skivstång är att ett träningspass inte kräver en stor gymnastiksal för att man ska ta sig igenom programmet. Det räcker med en liten yta i ett gym eller ett hörn hemma i vardagsrummet. För att komma igång ordentligt så ska man börja med att värma upp med någon form av konditionsträning. Efter detta kan man sätta i gång och bränna fett, bygga eller tona muskler med sin skivstång!

Köpa skivstång
Om du är på jakt efter en skivstång så rekommenderar jag Gymkompaniet.se  där du finner ett stort utbud av skivstänger och annan gymutrustning.

Övningar för hela kroppen
En skivstång erbjuder träning för hela kroppen. Man kan lyfta den för att ge armar, rygg och mage ett motstånd, eller så kan man använda den som en extra vikt för att jobba hårdare med lår, vader och balans. Det är roligt att träna med skivstång för det leder till fina resultat relativt snabbt.

I ett cirkelträningsprogram med skivstång så ser man till att lägga in övningar för varje kroppsdel. Man kan börja med skivstången över axlarna och göra utfall, bakåt, framåt och i sidled. Det är viktigt att man lägger upp sin cirkelträning med en kunnig person som kan avgöra hur många delmoment man ska lägga in och hur många gånger man ska upprepa varje övning. Bra övningar för cirkelträning med skivstång kan gå ut på att man använder skivstången för en armhävning för att sedan direkt lyfta stången och utmana fler av armarnas muskler samt delar av ryggen.

Styrka och kondition
Med skivstång så får man både styrke- och konditionsträning och det beror på att man kan röra sig på så många olika sätt med sin skivstång. Dels så kan man lyfta den från olika lägen och dels så kan man se till att få upp pulsen samtidigt som man hanterar den extra vikten. Under ett cirkelträningspass med skivstång så blir det svettigt och man måste komma ihåg att stretcha de muskler man jobbar med ordentligt efter avslutat pass.

Cirkelträning med skivstång kan fokusera mer på muskler eller ligga jämnt mellan konditionsmoment och muskelbygge. Dessutom kan man tona olika kroppsdelar med hjälp av träning med skivstång. Om man vill satsa mest på toning och fettförbränning med skivstång så är det viktigt att man använder rätt dimension på vikter. Det får inte bli så tungt att man inte klarar av att ligga på rygg med skivstången på raka armar och samtidigt dra benen upp mot överkroppen.

Viktigt att tänka på
Vill man få ut riktigt mycket av sina träningspass så kan man dra stor nytta av cirkelträning med skivstång. Det är dock mycket viktigt att man tränar med ett program som är individuellt anpassat. Det här betyder att övningarna ska vara till för den typ av resultat man förväntar sig. Dessutom måste man gå fram i en vettig takt som är hållbar på lång sikt.

Då man börjar med cirkelträning med skivstång så är det mycket viktigt att någon håller koll på hur man rör sig. Ryggen ska inte svanka eller bukta då man lyfter och alla lyft med skivstång måste göras med rätt teknik för att de ska vara hälsosamma och effektiva. En sparringpartner är alltid en god idé då man jobbar med skivstång och dessutom blir det roligare att träna tillsammans och heja på varandra då det kanske känns lite segt.

tis, januari 31 2012 » Hälsa