Artiklar på nätet

Konsten att bli rik

Alla har väl någon gång drömt om att skrapa fram tre klöver på en trisslott eller få in alla rätt på Lotto?
-Tanken på hur mycket lättare allt skulle bli, allt du skulle kunna köpa och uppleva för pengarna är kittlande!

Att vinna pengar är dock få förunnat, ingen kan säga att ”du garanterat aldrig kommer vinna” men oddsen för detta är som vi alla vet väldigt dåliga, eller hur?

-Så varför då låta din eventuella rikedom ligga i händerna på fru fortuna när du istället kan ta tag i det på egen hand?

Du kan faktiskt spara ihop 1 miljon kronor på ett enkelt sätt, det som många dock har svårt för är att acceptera att det kommer ta lång tid, alldeles för många vill hellre investera i racet ”vinna när som helst” istället för att investera i ”garanterat 1 miljon i framtiden” vilket på ett tragiskt sätt är relativt förståeligt men dumt.

Om du fortfarande inte är med på vad som menas i denna texten så kan jag förklara så här: Du räknar väl med att leva ett långt liv? -självklart kan oförutsedda saker hända som sjukdom och död men såna eventuella risker är inga ursäkter för att inte vara sparsam för på samma sätt som vi kan komma överens om att de flesta aldrig kommer uppleva en storvinst så kan vi samtidigt säga att en majoritet med stor sannolikhet kommer uppleva sin 65-årsdag, eller hur?

Om du tar den första vägen genom att ”investera i spel” så kommer du med stor sannolikhet ha ånger över att du lagt så mycket pengar och tid på spel och aldrig vunnit medan om du tagit den andra vägen och investerat i ”garanterat 1 miljon i framtiden” ligga på en strand och ha det riktigt skönt och fundera på vart du ska resa nästa vecka…

Hur gör du då för att ”investera i ”garanterat 1 miljon i framtiden”?

-Skär helt enkelt ner på alla onödiga utgifter som pengar på spel, uteluncher, dyra kläder och lägg inte massa pengar på onödigt dyra materiella konsumtionsvaror, dessa pengar som nu blir över går regelbundet in på ditt särskilda sparkonto som sedan investeras i de stora bolagen på börsen , dessa bolag ökar sakta i värde och ger utdelningar under tiden vilket efter flera år ger en snöbollseffekt med hjälp av fenomenet ”ränta på ränta”, efter 10-20 år så är förmögenheten som skapats på detta sätt med stor sannolikhet stor.

Allt är upp till dig, vilken väg väljer du?

tis, juni 5 2012 » Ekonomi