Artiklar på nätet

Barnkläder och babykläder

Barnkläder och babykläder skiljer sig på olika sätt, många menar att babykläder är de klädesplagg för barn som används innan ett barn lärt sig att gå. Storleksmässigt räknas babykläder från storlek 50 till storlek 86-92, dvs. upp till ca 2 års ålder. Barnkläder räknas från storlek 92 till storlek 170, både barnkläder och babykläder räknas i centilong. Babykläder är ofta utformade på ett annorlunda sätt än barnkläder då en blöja ska få plats, ofta är dem gjorda i trikå då kläderna blir mer töjbara och på så sätt kan babyn fritt röra på sina armar och ben. Det finns specifika babyplagg, exempel på sådana kläder är body och sparkdräkt. Ofta är barnplagg närbesläktade med vuxenplagg dvs. byxor, tröjor etc. Kläder till barn är ofta lätta att klä på för att underlätta för barnen att själva ta på sig plaggen.
Barnkläder och babykläder på nätet
Att handla barn och babykläder på nätet blir allt vanligare bland småbarnsföräldrar, man sparar oftast både tid och pengar när man handlar barnkläder på nätet. Fördel är att barn har oavsett kön liknande kroppsformer så ofta behöver man inte låta barnet prova kläderna innan köp för att dem ska passa. Något som vuxit alltmer den senaste tiden är att handla Unisex barn och babykläder, detta av många olika anledningar. En av anledningarna och fördelarna är att det blir lättare att låta nästkommande barn ärva dessa kläder oavsett kön.
Unisex barnkläder och babykläder
Ordet Unisex betyder samkönad, dvs. både baby, barn och vuxna kan använda unisexkläder oavsett kön, exempel på unisexplagg är jeans, sneakers, sparkdräkt och body. Unisex barnkläder är kläder utan könsmarkering, man slipper tänka på färg och mönster och kan istället lägga tankarna på funktion och design.
Ekologiska barnkläder och ekologiska babykläder
Ekologiska barnkläder och ekologiska babykläder växer stadigt bland barnklädestillverkarna, dessa plagg är ofta någon krona dyrare men det beror på att kläderna är gjorda på ett annorlunda och miljövänligt sätt. T.ex. så används ofta obesprutad bomull, bambu, lin, hampa men även återvunna syntetiska material kan vara något som används vid tillverkning av ekologiska barnkläder och ekologiska babykläder. Några olika ekologiska märkningar på barn och babykläder är bl.a. Eko Sustainable Textile, Global Organic Textile Standard, Soil Association Organic Standard.

Om du söker barnkläder, babykläder och barnskor till bra priser så besök oss gärna på Småfrön Barnkläder, vi har även stort utbud av ekologiska och unisex barnkläder. Handla barn och babykläder online med snabba leveranser!

lör, mars 12 2011 » Kläder