Artiklar på nätet

Säkerhetsdörrar mot brand och oljud

Säkerhetsdörrar mot brand och oljud

Säkerhetsdörrar är inte bara till som en extra gardering mot folk som vill ta sig in i ditt hem utan att först vara bjudna. När man har en dörr som står emot kofot och borrmaskin så kan man lika gärna se till att den även kan hantera brand och störande ljud. Det är faktiskt ganska vanligt att folk klagar på att de hör för mycket från trapphuset. När det blir dags att byta dörr så ska man ta chansen att få allt i ett – en dörr som ger en säker och behaglig inomhusmiljö!

Oljud från trapphuset

Den som bor i ett bostadshus med ett trapphus vet att det kan kännas irriterande när man hör steg och samtal från trapphuset som om det vore i ens eget hem. När man dag ut och dag in vet precis när grannarna kommer hem så kan man lätt börja fundera på att madrassera sin ytterdörr. Det behöver man inte om man skaffar en säkerhetsdörr som dessutom håller oljud ute. Med den här typen av dörr så har man lugn och ro även om en granne bestämmer sig för att start en ny karriär som hundvakt.

Kyla och drag

När oljud hålls ute så slipper man även drag. Kylig luft som släpps in under och omkring dörren innebär även att varm luft från hemmet läcker ut. Under vintermånaderna så kan man spara pengar på att ha en ytterdörr som håller tätt och inte bidrar till att man måste öka på sina uppvärmningskostnader. Det här ska man tänka på då man funderar på en säkerhetsdörr som kostar lite mer. Man kan ju faktiskt se det som en investering då man på lång sikt sparar pengar genom att ha en bättre dörr.

Dörr som skyddar mot brand

Om en brand skulle få fart i ett hem eller bostadshus så har man mycket att vinna på att ha säkerhetsdörrar som kan stå emot branden längre än vanliga dörrar. Man kan ha den här typen av högkvalitetsdörrar både inomhus och som ytterdörr. Det betyder alltså att man kan öka säkerheten inom sitt eget hem och för de som man delar bostadshus med. Man kan förstås inte räkna med att en dörr ska stå emot varje brand men ponera att den håller branden på avstånd under tillräckligt lång tid för att man ska kunna fly via andra utgångar. Dessutom kan dörren motstå farlig rök som annars hade tagit sig in hemmet.

Välj rätt dörrar

För att få maximal säkerhet så måste man välja rätt typ av säkerhetsdörrar. Det räcker inte med att företaget som säljer dem säger att dörrarna är bra och omtyckta. Dessutom ska man inte döma efter utseendet på dörren. Börja först med det invändiga och se till att få fatt i dörrar som har säkerhetsklass 3 eller 4. Efter detta kan man ta reda på hur designen på dörrarna kan ändras eller anpassas till det hus de ska sitta i. Man kan spara pengar på sina dörrar genom att planera rätt. Satsa mer på ytterdörren och välj en enklare form av dörr för hemmets olika rum. Specialister på säkerhetsdörrar kan ge tips och råd som gör att man finner rätt typ av dörrar till sitt hem.

tor, mars 22 2012 » Boende