Artiklar på nätet

Drömkök

När man konstruerar sitt drömkök så har man förmodligen i de flesta fallen en mer eller mindre bestämd uppfattning om hur detta drömkök ser ut. Utseendet som man vill ha på sitt kök bör prägla designplaneringen som man bör göra inför köksbygget. Det gäller att se till helhetsbilden köket ger och därmed se till att alla detaljer påverkar kökets utseende i den riktning som den som ska använda köket vill ha. Detta innebär att man måste ta hänsyn till alla detaljer, stora som små och billiga som dyra. En av dessa många detaljer som är otroligt viktig är kökshandtag. När man sätter upp kökshandtag i ett kök så monterar man ju sina kökshandtag på skåp och lådor. Skåpen och lådornas storlek och position gör att det krävs ett ganska stort antal kökshandtag och att spridningen på kökshandtagen är relativt stor sett till kökets storlek, man har ju ofta skåp och luckor vid en vägg i köket. Detta gör att den som vistas i köket exponeras för väldigt många kökshandtag och därmed så kommer det intryck som kökshandtagen lämnar att spela väldigt stor roll.

Kökshandtag ger även dubbla intryck, dels det visuella intrycket som är när man ser hur handtaget ser ut, men sedan finns det även ett fysiskt intryck. Det fysiska intrycket kommer sig av att man greppar kökshandtaget med händerna och därmed känner hur handtaget känns och ifall det är bekvämt eller ej. Detta innebär att ett handtag även måste han en bekväm och ergonomisk utformning för att man ska maximera chanserna för ett posistivt intryck.

Kökshandtagens betydelse för kökets helhetsutseende gör att de blir väldigt praktiska instrument de gånger då man känner för att förändra det utseende och den designlinje som köket följer vid tillfället. Ändringen kan antingen bero på att man vill följa trender och mode, eller att man helt enkelt är ute efter lite variation. Oavsett vilket så gör det billiga priset på handtag till köksluckor jämfört med till exempel byte av vitvaror att ett byte av kökshandtag är ett otroligt billigt sätt att åstadkomma en stor förändring i köket. Eftersom att kökshandtagens montering dessutom är så enkel så sparar man även tid. Kökshandtag är för det mesta monterade med skruvar direkt på skåpen eller lådorna, således så kan man enkelt utföra monteringen själv och man slipper därmed att betala för någon hantverkare. Så ifall man vill åstadkomma en prisvärd förändring i sitt köks design så ska man definitivt byta kökshandtag.

lör, maj 19 2012 » Boende