Artiklar på nätet

Byta fönster

Har du en aning om vilket U-värde dina nuvarande fönster har? U-värde är ett mått på hur många joule energi ditt fönster släpper ut varje sekund. Det är något du definitivt bör kolla upp då dina fönster i huset kan vara riktiga pengatjuvar. Med energisnåla och bra fönster kan du minska energikostnaden med upp till två tredjedelar, vilket kommer göra en riktigt stor skillnad i plånboken.

Som bekant är det inte gratis att byta fönster, tvärt om, det är faktiskt väldigt dyrt. Att byta ut alla fönster i en normalstor villa brukar kosta på ett ungefär lika mycket som det kostar att byta ut ett kök, det vill säga en hel del pengar. Tänk dock på att du bara lånar ut pengar till fönstren och så sparar de in dessa pengar med tanke på att de reducerar energikostnaden varje månad, något som inte ett kök gör.

Det är inte enbart pengarna som påverkas positivt. Det är ju faktiskt som så att husets värde ökar markant och det är någonting du kommer märka av den dagen du lämnar för ett nytt hus. Men även utseendemässigt påverkas huset positivt, nya och fräscha fönster kommer med all säkerhet göra ditt hus mer tilltalande och finare. Det är nästan bara positiva aspekter med att byta fönster, det enda negativa är egentligen att det blir en relativt hög avgift i början, men som sagt är det något som kommer jämna ut sig i det långa loppet. Du sparar med andra ord pengar, pengar som kan användas till något annat och roligare. Du kan exempelvis åka iväg på en utlandssemester, eller varför inte unna dig en riktigt härlig och skön massage.

Om du nu börjat fundera på ett eventuellt fönsterbyte rekommenderar jag dig att tänka tänka efter före. Med andra ord bör du verkligen tänka fram och tillbaka så att allt blir rätt direkt och du slipper onödiga kostnader för omplanering och dylikt. Glöm heller inte att kolla på fönstrens i verkligheten, för tänk på att fönsterbilder i kataloger och på internet kan vara manipulerade, men om du ser dom i verkligheten vet du precis vad det är du kommer få.

fre, december 9 2011 » Boende