Artiklar på nätet

Beställa kryddor från nätet

Alla har nästan varit med mormor och farmor i skogen och plockat svamp när man var liten. Minnen som kommer fram när man känner lukten av torkad kantarell, och hur gott det blir när man väl använder det i matlagningen.

Torkad svamp har en stor del i svensk matlagning och dess historia. Förr använde man torkad svamp som kryddning, och om man inte samlade in så mycket svamp som möjligt under svampsäsongen, så fick man vara utan kryddor.

Ännu längre bak i tiden så trodde man också att svampar har olika förmågor, t.ex. att kunna hela sjuka, men också att framkalla onda ting. Därför fanns det vissa regler över hur man skulle plocka svamp och vilka svampar man skulle plocka.

Och traditionen med torkad svamp har klarat sig ända fram till idag. Även om det är mycket mindre folk som går ut i skogen och plockar svamp, finns det lika många människor som uppskattar den.

Nu för tiden behöver man inte heller gå ut i skogen, utan man kan köpa sin torkade svamp via internet. Det finns faktiskt massvis med sidor på nätet där du kan hitta rätt svamp, och eftersom torkad svamp faktiskt inte är en färskvara, så behöver du inte vara orolig för att få dålig svamp.

Zmaka.se så kan du lätt hitta olika torkade svampar, och du kan även hitta andra kryddor och teer, som t.ex. chili, kanel, saffran och curry. Även lite ovanligare kryddor som sellerisalt och etiopisk peppar. De säljer även kaffe och choklad, och bredvid varje krydda eller svamp så finns det ett recept och lite information om var produkten kommer ifrån.

Så nästa gång du vill återkalla minnena från besöken hos far- och morföräldrarna, så hoppa ut på internet och köp hem lite torkad svamp. Du hittar enkelt massor av recept, eller så kan du fråga dina mor- och farföräldrar efter släktreceptet.

ons, april 13 2011 » Mat